Το Blog της Ecofrost είναι η δική σας πηγή ενημέρωσης για ό,τι αφορά τον επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης, την ψύξη, την τεχνολογία τροφίμων και τις σύγχρονες εξελίξεις στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων.
Μέσα από τα άρθρα μας θα βρείτε:
Η Ecofrost είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης στον χώρο του επαγγελματικού εξοπλισμού. Με εμπειρία και εξειδίκευση, προσφέρουμε προϊόντα, τεχνικές λύσεις και υποστήριξη σε κάθε επαγγελματία.
Η επιλογή επαγγελματικού ψυγείου δεν είναι απλώς θέμα τιμής ή μεγέθους. Είναι μια στρατηγική απόφαση που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργικότητα, την ενεργειακή απόδοση και την ασφάλεια των τροφίμων στην επιχείρησή σας. Είτε πρόκειται για εστιατόριο, mini market, ζαχαροπλαστείο ή μονάδα παραγωγής, το σωστό ψυγείο μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα και να αυξήσει την παραγωγικότητα.
Η σωστή επιλογή και διάταξη των ψυγείων σε ένα super market επηρεάζει άμεσα την εμπειρία του πελάτη, την κατανάλωση ενέργειας και, φυσικά, τις πωλήσεις. Είτε σχεδιάζετε νέο κατάστημα είτε θέλετε να αναβαθμίσετε τον υπάρχοντα εξοπλισμό, υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που αξίζει να προσέξετε για να εξασφαλίσετε απόδοση, αισθητική και συμμόρφωση με τα πρότυπα.
Ένα επαγγελματικό ψυγείο είναι βασικός πυλώνας λειτουργίας για κάθε επιχείρηση τροφίμων. Η σωστή λειτουργία του εξασφαλίζει την ποιότητα, την ασφάλεια και τη διατήρηση των προϊόντων. Ωστόσο, όπως κάθε μηχάνημα, έτσι και τα ψυγεία μπορεί να εμφανίσουν βλάβες – και μάλιστα τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 5 πιο συχνές βλάβες που εμφανίζονται σε επαγγελματικά ψυγεία και σας δίνουμε πρακτικές συμβουλές για την άμεση αντιμετώπισή τους.
Το 2009 αποτέλεσε σημείο καμπής για την ευρωπαϊκή αγορά επαγγελματικής ψύξης. Με αφετηρία την εφαρμογή της Οδηγίας 92/75/ΕΟΚ και τις τροποποιήσεις που ακολούθησαν, οι επαγγελματικοί ψυκτικοί θάλαμοι και τα ψυγεία ξεκίνησαν να εντάσσονται στο σύστημα ενεργειακής σήμανσης.
Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί προτεραιότητα για κάθε επαγγελματία στον χώρο της εστίασης, της λιανικής και της μεταποίησης τροφίμων. Καθώς το κόστος ενέργειας αυξάνεται και οι περιβαλλοντικές απαιτήσεις ενισχύονται, η επιλογή ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού δεν είναι πλέον απλώς μια «πράσινη επιλογή», αλλά και μια οικονομικά συμφέρουσα στρατηγική.
Το 2008 αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον κλάδο του επαγγελματικού εξοπλισμού ψύξης στην Ελλάδα. Εκείνη τη χρονιά, τα πρώτα plug-in ψυγεία άρχισαν να εμφανίζονται δυναμικά στην αγορά, αλλάζοντας τα δεδομένα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα minimarket και τα σημεία λιανικής με περιορισμένο χώρο.
Το 2007 σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή για την ελληνική αγορά επαγγελματικής ψύξης. Η μετάβαση από τα παλαιά ψυκτικά μέσα, όπως το R22 και το R12, στα νέα οικολογικά υγρά R134a και R404A, είναι πλέον πραγματικότητα για τις περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου.
Από την 1η Ιανουαρίου 2006, τίθεται σε ισχύ ο Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 37/2005, ο οποίος επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση καταγραφικών θερμοκρασίας που συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN12830. Ο κανονισμός αφορά όλους τους χώρους αποθήκευσης και μεταφοράς τροφίμων βαθιάς κατάψυξης, όπως ψυκτικοί θάλαμοι, ψυγεία και ψυγεία μεταφοράς.
Όροι & Ασφάλεια