Μαχαίρι Santoku από ατσάλι shirogami 16.5 εκατ.

50.00
(62.00 με Φ.Π.Α.)
50940
Ενεργός κωδικός
+

50940 (code) Μαχαίρι Santoku από ατσάλι shirogami 16.5 εκατ. F-701A σειρά Double-Edged Shirogami (Carbon steel) Tojiro Japan

Στην Ιαπωνία, οι ειδικοί τεχνίτες "Tosho" είναι οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται να κατασκευάζουν αυθεντικά ιαπωνικά σπαθιά από την κυβέρνηση. Οι τεχνίτες αυτοί έχουν πολλούς περιορισμούς στα υλικά & τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να προστατευτεί η ιαπωνική παράδοση. Γι' αυτό το λόγο λέγεται ότι τα Ιαπωνικά μαχαίρια είναι τα καλύτερα, αλλά και τα πιο αιχμηρά. Η Tojiro διατηρώντας και εκείνη την παράδοση προσφέρει μαχαίρια που συνδυάζουν την παραδοσιακή τεχνοτροπία αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να σας προσφέρει εξαιρετικά μαχαίρια!

Το μαχαίρι αυτό θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά σας και θα αποτελέσει ένα πραγματικό στολίδι αλλά και ένα πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα ακόμα και του πιο απαιτητικού σεφ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το ατσάλι Shirogami είναι υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και αποτελεί ένα από τα πιο αιχμηρά μέταλλα για μαχαίρια κουζίνας, αλλά δεν είναι ανοξείδωτο. Για τη σωστή του συντήρηση και την αποφυγή εμφάνισης σκουριάς απαιτείται πολύ προσεκτικό καθάρισμα και στέγνωμα μετά από κάθε χρήση.

Xαρακτηριστικά:

  • Λάμα από Shirogami και σίδηρο
  • Χειροποίητη, σφυρήλατη κατασκευή
  • Εξαιρετικά υψηλής αιχμηρότητας και σκληρότητας
  • Ιδιαίτερα ανθεκτικό, μεγάλη διάρκεια στην κόψη
  • Τροχισμένο στο χέρι για εξαιρετική απόδοση από την πρώτη χρήση
  • ’νετη, ξύλινη λαβή από ξύλο βελανιδιάς
  • Αυθεντική ιαπωνική ποιότητα κατασκευής
  • Bάρος: 110g
  • Σκληρότητα Rockwell: HRC 60±1
  • Πάχος ράχης στη βάση:
  • Συνολικό μήκος:30 εκατ.
  • Ειδική συσκευασία δώρου

Το μαχαίρι Santoku είναι το μαχαίρι γενικής χρήσης που στα γιαπωνέζικα σημαίνει "τρεις αρετές", αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κρέας, ψάρι, και λαχανικά. Η μύτη του είναι πιο γαμψή από το μαχαίρι σεφ, ενώ το μήκος της λάμας του είναι ιδανικό για το ψιλοκόψιμο ακόμα και στον πάγκο της οικιακής κουζίνας, όπου ο χώρος είναι συνήθως πιο περιορισμένος. Το ελαφρύ του βάρος το κάνει άνετο και ξεκούραστο ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση.

Shirogami, ένα ιστορικό ατσάλι 

Η Tojiro είναι υπερήφανη για την ιαπωνική δεξιοτεχνία στον τομέα των μαχαιριών. Ο ενθουσιασμός για την επιδίωξη της μέγιστης αιχμηρότητας δημιούργησε το "Tamahagane" που είναι ένας εξαιρετικά καθαρός σίδηρος που κανείς δεν είχε δει ποτέ. Το "Tamahagane"  λέγεται και "Yasuki-Hagane", και είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία μαχαιριών στις μέρες μας και παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των μαχαιριών ιαπωνικής κουλτούρας. Η Tojiro σε αυτό το μαχαίρι χρησιμοποίησε σαν πυρήνα το ατσάλι "Shirogami" που θεωρείται συνώνυμο με το "Yasuki-Hagane" και είναι ένα από τα σκληρότερα ατσάλια παγκοσμίως και έπειτα οι τεχνίτες της το σφυρηλάτησαν με στρώσεις από σίδηρο. Οι τεχνίτες της Tojiro είναι γνώστες της θερμοκρασίας για την επίτευξη της μέγιστης σκληρότητας αλλά και της καλύτερης γωνίας ακονίσματος για βέλτιστη κόψη όσον αφορά στο ατσάλι Shirogami & το προτείνουν ανεπιφύλακτα.

’νετη λαβή απο ξύλο βελανιδιάς

Το πρώτο μέρος του μαχαιριού με το οποίο έρχεστε σε επαφή είναι η λαβή του. Η λαβή του συγκεκριμένου μαχαιριού της Tojiro τιμάει την παράδοση της Ιαπωνικής κουζίνας και είναι κατασκευασμένη από ξύλο βελανιδιάς, ένα ξύλο σκληρό και ανθεκτικό τόσο στη συνεχή και σκληρή χρήση, όσο και στις επαφές του με τα τρόφιμα και τα υλικά της κουζίνας.

Το στρογγυλό σχήμα της λαβής κάνει τη χρήση του μαχαιριού άνετη και πρακτική από κάθε γωνία, δίνοντάς σας εργονομία αλλά και απόλυτο έλεγχο κατά τη χρήση. Η ξύλινη λαβή ταιριάζει αρμονικά με το μέταλλο της λάμας και δένει μαζί της με ένα κολάρο από αληθινό κέρας βούβαλου.

Made In Japan Η γιαπωνέζικη παράδοση στην κατασκευή μαχαιριών πηγαίνει πάρα πολλά χρόνια πίσω, αντλώντας στις τεχνικές που τελειοποίησαν την παρασκευή μαχαιριών σαμουράι. Σήμερα, η παράδοση παντρεύεται αρμονικά με τις πιο σύγχρονες και καινοτόμες τεχνικές δημιουργίας κραμάτων μετάλλων και κατασκευής μαχαιριών. Ο Tojiro είναι ανάμεσα στους πέντε μεγαλύτερους γιαπωνέζους κατασκευαστές μαχαιριών μαγειρικής, και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αυθεντική γιαπωνέζικη παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Brand:
Tojiro
Κατηγορία/Τύπος:
Santoku

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική