Σαλαμάνδρες
Σαλαμάνδρες Επαγγελματικής Κουζίνας – Τέλειο Ψήσιμο & Γκρατινάρισμα
Τι είναι οι σαλαμάνδρες στη μαγειρική; Οι σαλαμάνδρες είναι επαγγελματικές ηλεκτρικές ή αερίου συσκευές θέρμανσης που χρησιμοποιούνται στην εστίαση για γκραντινάρισμα (από το γαλλικό "gratin"), ροδοκοκκίνισμα, λιώσιμο τυριών, τελικό ψήσιμο και διατήρηση θερμοκρασίας σε πιάτα πριν το σερβίρισμα.
Βασικά Χαρακτηριστικά & Λειτουργίες
- Υψηλή θερμοκρασία θέρμανσης: Λειτουργούν κυρίως με επάνω αντίσταση (ή καυστήρα αερίου) που επιτρέπει έντονη και εστιασμένη θερμότητα.
- Ρυθμιζόμενο ύψος: Οι περισσότερες σαλαμάνδρες έχουν ρυθμιζόμενη σχάρα ή κινητό επάνω μέρος, επιτρέποντας τον έλεγχο της έντασης του ψησίματος.
- Γρήγορη απόκριση: Φτάνουν υψηλές θερμοκρασίες σε λίγα λεπτά, καθιστώντας τες ιδανικές για γρήγορο φινίρισμα πιάτων.
- Πολυλειτουργικότητα: Ιδανικές για λιώσιμο τυριών σε γκρατέν, καραμελοποίηση κρούστας σε γλυκά, ψητά λαχανικά, steaks, ακόμα και για θέρμανση πιάτων πριν το σερβίρισμα.
Που χρησιμοποιούνται;
- Εστιατόρια & Ξενοδοχεία: Για γρήγορο φινίρισμα premium πιάτων.
- Ψητοπωλεία & Steak Houses: Για τέλειο ψήσιμο της επιφάνειας του κρέατος.
- Αρτοποιεία & Ζαχαροπλαστεία: Για καραμελοποίηση γλυκών και φούρνισμα προϊόντων.
- Κουζίνες Fast Food: Για λιώσιμο τυριού σε burgers και sandwiches.